Agriturismo i Gallura, nordöstra Sardinien – hela listan

| november 16, 2011

Agriturismo La MeSenda, Località Malchittu i Arzachena.

Sardiniens motsvarighet till ”bo på lantgård” heter agriturismo. Det är aktiva lantbruk som producerar mjölkprodukter, säd, kött och grönsaker och även har rum för gäster. Här njuter du lantlivet och provar på husets viner, korvar och ostar. Aktiviteter som ridturer i omgivningarna, jakt, fiske eller vandringar till fots arrangeras ofta.

Alla som sett den uppskattade tv-serien ”Solens mat” har säkert drömt om att själva få uppleva det Italien som Bo Hagström besöker. Genom att bo på lantgård kan den drömmen bli verklighet. Här ges möjlighet till vinprovning och ett utbud av läckerheter från gårdsproduktionen serveras gästerna vid middagsbordet.

Inte alla gårdar som kallar sig agriturismo är aktiva lantbruk, ibland rör det sig snarare om lantligt belägna pensionat med swimmingpool på tomten och hotellstandard. Kontrollera först så att det blir den typ av boende du vill ha.

Svenska Dagbladet har skrivit en artikel om agriturismo på Sardinien: läs artikeln här.

Agriturismo i Gallura, nordöstra Sardinien

Arzachena kommun

Agriturismo Rena

Loc. Rena 713 
07021 ARZACHENA (OT)
 Tel.+39.0789.82532
fax.+39.0789.82532
email: info@agriturismorena.it
www.agriturismorena.it

Från mars till oktober, men öppet även övrig tid efter överenskommelse. I ett typiskt galloresiskt hus finns plats för 30 bäddar i rum av olika storlek. Gården serverar hemlagad mat av det gården producerar med husets eget vin. Från 45-60€ per person med halvpension. När Agriturismo finns även ett snickeri med försäljning. Se företagspresentation!

Tenuta Pilastru

Loc. Pilastru07021 Arzachena
Tel. 0789/82027
Mob. 333/7036648
www.tenutapilastru.it

Öppet året runt. B&B och halvpension i en typisk galluresisk stazzu. Gården tar även emot gäster under påsk och jul och skapar då extra feststämning. Rummen har hotellstandard. I restaurangen serveras hemlagad pasta och lokala rätter. Se företagspresentation!

La MeSenda

Loc. Malchittu
07021 Arzachena
Tel/fax: +39 0789 81950
E-post: info@lamesenda.com

En kilometer utanför Arzachena stad ligger La MeSenda, en gammal lantgård som restaurerats till en förtjusande bed and breakfast, öppen året runt. Kultur och natur möts i ett naturskönt landskap och havet lockar endast 6 km därifrån. Priser från 30 euro per person inklusive frukost.

La Pulcariccia Bed&Breakfast

Loc. Mascaratu
07021 Arzachena
Tel. +39 339 3844493
E-post: alepennasanna@hotmail.com

2 km från Costa Smeraldas ständer utefter vägen Arzachena – Palau ligger La Pulcariccia bed&breakfast. Priser från 35€ per person inklusive frukost. Bilder och bokning: här. Fyra rum med två eller tre sängar per rum.

Shamba Ranch

Agriturismo och hästgård strategiskt belägen nära Costa Smeraldas stränder, utefter vägen mellann Arzachena och Bassacutena. Se företagspresentation!

B&B La Pastruccialeddu
Arzachena
www.pastruccialeddu.com

Agriturismo La Colti
Cannigione, Arzachena.
www.lacolti.it

Cuddacciolu
Arzachena
www.agriturismocuddacciolu.it

Lu Branu
Arzachena (vägen mot Palau)
www.lubranu.it

Agriturismo Barrastoni
Arzachena
www.agriturismobarrastoni.it

Agriturismo Spridda di Muzzu Pier Paolo

info@agriturismospridda.com
http://www.agriturismospridda.com

Luogosanto kommun

Agriturismo Stazzi La China B&B Sardegna

Loc. La China 8707020 Luogosanto (OT)
Tel. +39 335/1634627
E-post: info@agriturismolachina.com

 

I korkekarnas land, det vackra Gallura, som höjer sig ovanför Costa Smeraldas stränder ligger lantgården La China. Med panoramautsikt och boende i moderna trivsamma rum erbjuder La China en vilsam semester med god mat och tillfällen till organiserade utflykter och vandringar. Priser från 30 € för ett dubbelrum under lågsäsong! Se företagspresentation!

Olbia kommun och San Paolo – San Pantaleo

La Sasima

San Pantaleo Tel. 0789/98755, 339/3496456 (mobil).

Ca’ La Somara Bed&Breakfast

San Pantaleo www.calasomara.it, info@calasomara.it

Borgo di Campagna
Loc. La Castagna/Trudda längs vägen mellan Olbia Nuoro.
Loiri Porto San Paolo (OLBIA TEMPIO) Tel. 0789 41321 Cell. 338 7118755 Fax: 0789 40109 Email: info@borgodicampagna.it web: http://english.borgodicampagna.it/

 

Tags: , , , , ,

Category: Agriturismo - Bo på lantgård, Olbia, Costa Smeralda & Gallura

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates