Caféer, barer på nordöstra Sardinien

| november 20, 2011

På caféer och barer serveras enklare rätter och panini (en smörgås med fyllning) samt kaffe, thé och olika slags drycker. Italienarna tar gärna en espresso eller caffè stående i baren någon gång under dagen. Baren är en viktig samlingspunkt i det mer informella italienska samhället.

St Louis Café di Dibertulu Salvatore
V.le Costa Smeralda
07021 Arzachena OT
Tel: 0789/81011

Här kan man få en riktigt fin frukost och läsa tidningen i lugn och ro. St Louis Café är ett finare café med vita dukar på borden och en liten uteservering på gården.

 
Linus Bar
Bar, spaghetteria, wine bar, ristorante
Via Nazionale, 11707021 Cannigione
Tel. 0789/88338

En av få lokaler i Arzachena med omnejd som är öppen året runt. Restaurangens menu är italiensk med traditionella sardiska rätter som specialitet. Linus bar erbjuder 10% rabatt till gäster som hänvisar till Sardinienfokus.se. Ägaren har mycket information att ge om Sartiglia som är en tävling med maskerade ryttare till häst som hålls i Oristano.

 
Café Proibito
Via Deimille 34
070 21 Arzachena (OT)
Tel. +39 331215448
E-mail: proibitocafe@yahoo.it
Web – www.sardinianight.com

Öppen året runt. Café, bar och nattklubb med konserter eller musik i loungen. Café Proibito är öppet såväl dag- som kvällstid och serverar enklare rätter i baren, apertifs och snacks. Café Proibito har en grupp på facebook här. Där läggs information om evenemang och spelningar ut.

 
News Café
Piazzetta Ventaglio
07020 Baja Sardinia
Tel: 0789 99484

På det lilla torget i Baja Sardinia nära stranden finns News Café som erbjuder enklare rätter som pasta, pizza, sallader och smörgåsar. Här serveras också drinkar i baren och man spelar musik.

 
Banana Café
Via Verspucci 22
07021 Cannigione
Tel: +39 392 0439647

Trevligt café och bar med flera bord och sittplatser för de som önskar äta. Banana Café drivs av Enzo och Teresa som gör allt för att gästerna skall trivas. Här kan man äta en pasta med god hemlagad sås, en hamburgare eller en matig sallad. Banana Café har öppet större delen av året.

Tags: , , , , ,

Category: Barer & caféer

Comments are closed.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates