Nytt webbmagasin framgångsrikt på TUR-mässan

| november 11, 2011

Pressmeddelande 2009-03-25

Uppsalaföretaget Brodow-Inzaina AB gjorde succé med webbtidningen sardinienfokus.se –www.sardinienfokus.se – på TUR-mässan.

Tidningen som har funnits på webben sedan januari 2009 har redan visat sig vara en hållbar affärsidé. Kunder är företag på Sardinien som köper annonsplatser i tidningen och representation på mässor.

Nu har företaget fått bekräftat att även konceptet är unikt och uppskattat av såväl allmänhet som branschfolk. Mässdeltagandet sponsrades av Arzachena kommun i nordöstra Sardinien där den berömda kuststräckan Costa Smeralda ligger.

Under 2009 lägger tidningen fokus på landskapet Gallura och koncentrerar innehållet till information om företag i regionen varvat med redaktionellt material om kultur, historia, aktiviteter och nöjen. Successivt kommer fler regioner att täckas in och tidningens arkiv fyllas med artiklar om hela Sardinien.

För allmänheten tjänar tidningen som kunskapskälla och redskap i planeringen av ett självständigt resande på egen hand. För researrangörer kan företagspresentationer och erbjudanden skapa affärer med samarbetspartners på Sardinien.

– För svenskarna är Sardinien som en ny kontinent som skjutit upp ur havet, säger Pasquale Inzaina, initiativtagare till tidningen.

– Vi blev förvånade över hur många det är som inte känner till att Sardinien tillhör Italien. Felet ligger hos sarderna själva som inte förmår marknadsföra sin vackra ö. Mässan visade oss att webbtidningen behövs och att vi har hittat en nisch där vi hittills verkar utan konkurrens.

För ytterligare information och pressbilder kontakta: Anna Brodow Inzaina, redaktör och ansvarig utgivare för sardinienfokus.se. Tel.070-7523788, email: office@b-i.se

Category: Artiklar om oss, Nyheter

Comments are closed.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates