Nytt webbmagasin om Sardinien lanseras under TUR-mässan

| november 11, 2011

Pressmeddelande 2009-03-15

Sardinienfokus.se – www.sardinienfokus.se – är en ny tidning och en webbplats för kultur, handel och turism på Sardinien. Bakom tidningen står företaget Brodow-Inzaina AB som verkar för att främja kommersiella utbyten mellan svenska och italienska företag.

Tidningen är del i en större satsning som skall stimulera och gynna utbytet mellan svenska och sardiska kommuner, regioner, företag och organisationer. Ärendet är att få fler resenärer att upptäcka Sardinien som resmål, företrädesvis under lågsäsong då temperaturerna är behagliga och trängseln från den inhemska turismen minskat.

Sardinien som är ett ganska okänt resmål för svenskar fylls i juli och augusti av semestrande italienare, tyskar och engelsmän. Under resten av året är många av de fantastiska stränderna så gott som tomma. Säsongen skulle kunna sträcka sig från april till slutet av oktober.

–  Syftet är att skapa en bro mellan Sardinien och Sverige, säger Pasquale Inzaina, initiativtagare till tidningen och själv sard. Vi vill guida läsarna till intressanta platser och ge en inblick i landets kultur som går utöver vanliga stereotyper.

I tidningen kommer svenska och sardiska journalister och författare att medverka. Sardinien med dess väl bevarade traditioner, kultur och äldre historia; variationsrika natur-, växt- och djurliv; arkeologi, konst och konsthantverk har mycket att erbjuda. Besökaren av webbplatsen tipsas om aktiviteter, nöjen, shopping, boende och mat.

Tidningen är tänkt att användas i planeringen av resan eller som kunskapskälla. För annonsörer och samarbetspartners erbjuder tidningen en plattform för att nå ut till svenska resenärer och konsumenter.

Samarbetspartner under TUR-mässan är Arzachena kommun som ligger i regionen Olbia-Tempio på nordöstra Sardinien.

För ytterligare information kontakta: Anna Brodow Inzaina, redaktör och ansvarig utgivare för sardinienfokus.se. Tel. 070-7523788, E-post: office@b-i.se

Category: Artiklar om oss, Nyheter

Comments are closed.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates