Restauranger på Sardinien med traditionellt kök

| november 19, 2011

Ristorante Entro fuori bordo i Cannigione

Det finns gott om restauranger i Gallura och var man än går äter man för det mesta bra. Nedan tipsar vi om restauranger som serverar typiska sardiska eller galluresiska rätter.

Olbia, Costa Smeralda & Gallura

La Palma d’Oro
Loc. La Conia – Cannigione
Tel. 0789-86042
http://www.lapalmadoro.it/

Restaurang, bar och pizzeria med strandläge och utsikt över La Maddalena-arkipelagen. Restaurangens specialitet är fisk- och skaldjursrätter och traditionella sardiska rätter. La Palma d’Oro serverar också två sardiska menyer och arrangerar middagar för större sällskap (måste förbokas).

 

Linus
Bar, spaghetteria, wine bar, restaurang
Via Nazionale, 117
07021 Cannigione
Tel. 0789/88338

En av få lokaler i Arzachena med omnejd som är öppen året runt. Restaurangens menu är italiensk med traditionella sardiska rätter som specialitet. Linus bar erbjuder 10% rabatt till gäster som hänvisar till Sardinienfokus.se. Ägaren har mycket information att ge om Sartiglia som är en tävling med maskerade ryttare till häst som hålls i Oristano.

 

Lu Jaddu
Trattoria, gastronomia, catering
Loc. Tanca Manna – Cannigione
Tel/fax: +39 0789/86030, 0789/86240
E-mail: info@lujaddu.191.it

Traditionellt sardiskt kök med färsk fisk som specialitet. Restaurangen är belägen strax intill stranden i Tanca Manna, Cannigione. Ägaren Pasquale är också kökschef och en mycket duktig kock.

 

Il Maestrale
Restaurang, vedungsbakad pizza, grillat över eld
Loc. Malchittu (mittemot turistbyrån och nuragen Albucciu)
070 21 Arzachena
Tel. 0789/81571. Mobil: 347/9845529

I en lugn atmosfärisk restaurang serveras säsongens läckerheter. Huset har en trädgård med uteservering i skuggan av träden. Området är en av de viktigaste arkeologiska platserna på hela Sardinien. Här finns nuragen Malchittu och på nära avstånd alla arkeologiska fyndplatser i Arzchena. Restaurangen tar emot grupper och företag för måltider och provsmakning av typiska sardiska produkter.

 

Entro Fuori Bordo
Via Lungomare A. Doria, 8
Tel/Fax: 0789/88195
E-post: info@entrofuoribordo.net

Restaurangen ligger i Cannigiones hamn med utsikt över båtarna och havsviken med bergen i fonden. Utanför finns en gästhamn för båtar och parkeringsplats. Restaurangens kök är traditionellt men specialiteten är fisk. Fisken är nyfångad från lokala fiskare. Säkrast att förboka.

Tags: ,

Category: Traditionella menyer

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. Oristano – medeltida tornerspel och naturliv : SARDINIA FOCUS | juli 24, 2012
WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates