Rida på Sardinien – Shamba ranch agriturismo i Gallura med hästar

| november 19, 2011

Erbjudande! Gourmetvistelse, fyra nätter inklusive måltider och dagsutflykter, 430 euro per person och vistelse.

Ranch i Gallura

Shamba Ranch är en liten agriturismo i Gallura på Sardinien utrustad med 7 gästrum (alla med eget badrum, privat ingång, uppvärmning och luftkonditionering), bassäng och en stor skuggad trädgård. Ranchen är strategiskt beläget på kort avstånd både till Costa Smeraldas vackra stränder och till det inre av Galluras bergiga natur.

Erbjudande!

Just nu finns ett erbjudande om gourmetvistelse för grupper om minst 10 personer, max 15 personer. Vistelsen inkluderar fyra övernattningar, helpension, utflykter, transfer till och från flygplats. Från april till 10 juni och från 15 september till slutet av november.

Dag 1: ankomst till Olbia flygplats, transfer med buss till Shamba ranch. Välkomstdrink och presentation. Lunch. Tur till stränderna i närheten: Costa Serena, Porto Raphael. Besök hos lokal vinproducent för provsmakning. Middag på Shamba ranch.

Dag 2: frukost, tur till arkeologiska platser, besök på ett bageri där man tillverkar focaccia av ost, pizza och kikärtsbröd, etc. Lunch intas direkt på platsen där maten tillverkas, demonstration av tillverkningen. Tur till Costa smeralda och Porto Cervo. Middag på Shamba. Övernattning.

Dag 3: frukost, tur till Luras (tusenåriga olivträd och etnografiskt museum). Lunch i en agriturismo, visning av deras tillverkning av ost och tillagande av spädgris. Besök i keramikverkstad och i en verkstad där man preparerar kork för tillverkning. Middag på Shamba, övernattning.

Dag 4: frukost, tur till Capo Testa och Santa Teresa di Gallura. Lunch på en fiskrestaurang med typiska sardiska rätter. Återkomst till Shamba, visning av pastatillverkning och hemlagade söta bakverk. Vi äter middag på Shamba av de rätter som tillverkats på eftermiddagen.

Dag 5: frukost, avresa till flygplats i Olbia.

Kostnad totalt inklusive transporter och måltider (flyg ej inräknat): 430 euro. Programmet kan ändras beroende gruppens intressen.

Följande aktiviteter organiseras av ranchen:

Utflykter utanför turiststråken

Dagliga exkursioner till exklusiva platser utanför de vanliga turiststråken. Vi åker i vår Land Rover med plats för nio personer genom det fantastiska Galluras bergområden där vi gör stopp för promenader och följer fåraherdarnas stigar och besöker deras rastplatser bland granitklippornas gömslen. På våra vandringar i bergen går vi genom lummiga korkeksdalar och olivlundar med träd som kan vara upp till 4000 år. Vi besöker också en verkstad där man tillverkar föremål av kork och keramik.

Turridning

Under högsäsong organiserar vi dagligen turer på ungefär 1,5 timme, lämpliga även för nybörjare. Under lågsäsongen däremot ordnar vi längre exkursioner till häst som varar i flera dagar för de mer erfarna ryttarna. Det innebär klättring och terrängritt i 3-5 timmar om dagen samt övernattningar. Transport till och från flygplats ordnas samt ett program för medföljande resenärer med exkursioner till olika platser där vi sammanstrålar med ryttarna för att äta gemensamma luncher. För mer information, se hemsidan.

Turer till havs

Vi tar er med ut till havs och La Maddalena-arkipelagen med båt. Det är en dagsutflykt med lunch ombord på båten och besök på öarna med sina vackra stränder.

Fyrhjuling

Vi erbjuder även turer med fyrhjuling i terräng under våra exkursioner. Dessa har så klart skyddsutrustning.

På vår hemsida www.shamba.it finns fler erbjudanden för olika aktiviteter och grupper. Vi har öppet året runt.

Shamba Ranch – Turismo Rurale
strada Arzachena-Bassacutena
tel. +39 338 9202285 – tel e fax +39 079 652657
Coordinate GPS N 41.08986°, E 9.28547°

Besök i en keramikateljé. Samba Ranch organiserar utflykter till olika platser i omgivningarna.

Med en tur till arkipelagen med båt upptäcks stränder, klippor och grottformationer från havssidan. Under utflykten serveras lunch ombord på båten och det görs strandhugg.

Följ med på turridning! Ranchen ordnar kortare och längre utflykter för så väl nybörjare som erfarna ryttare.

Lägenhet med egen ingång

Shamba ranch, detalj.

Shamba, trevliga kvällar framför brasan

 

Tags: ,

Category: Agriturismo - Bo på lantgård, B&B, Olbia, Costa Smeralda & Gallura

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates