3. Växla arbetsuppgifter

| december 7, 2011

Livet med ett företag innebär vardag och då delar man gärna upp arbetet efter vad var och en är bra på och van att ta hand om. Det finns många fördelar med det. Men se upp! Att arbeta tillsammans som par kan bli lika inrutat som ett äktenskap. För att inte fastna i gamla hjulpspår bör man växla arbetsuppgifter emellanåt. Att helt överlåta arbetsuppgifter på den ena parten innebär nämligen att den andre släpper ansvaret för just det området.

  • Är det bara en av er som tar hand om ekonomin och betalar räkningar?

Se då också  till att det inte bara är den personen som ansvarar för att pengar kommer in på kontot varje månad. Att ha ansvaret för att ekonomin sköts i ett företag – oavsett om ni anlitar redovisningstjänst eller ej – innebär en kontroll och en överblick. När det inte finns pengar på kontot att betala räkningar med blir den person som betalar räkningar orolig på ett helt annat sätt än den person som har släppt ansvaret för just det området. Var alltså noga med att ni delar på ansvaret för ekonomin och att ni gemensamt går igenom papper och räkningar emellanåt.

Tags:

Category: Annas blogg om företagande, Blogg

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. Stjärnspäckad invigning i Uppsala « Brodows blandning | december 7, 2011
WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates