Budoni i Olbia-Tempio sommarstaden vid havet

| december 28, 2011
Budoni Porto Ottiulu

Porto Ottiolu

Solsemester vid havet

Budoni är en kommun vid havet med cirka 5000 invånare i provinsen Olbia Tempio på nordöstra Sardinien. Strax norr om Budoni ligger San Teodoro och i söder Posada.

Vita stränder och branta stup

Budonis kuststräcka är 18 km lång med många vita stränder och klippiga berg som störtar ner i havet. Närmaste stranden ligger cirka 300 meter från stadens centrum. Det vackra landskapet, det kristallklara turkosa vattnet och turistbyarna  med sitt stora utbud av hotell, restauranger, barer och butiker har gjort Budoni till en av de mest eftersökta turistmålen.

Idag är Budoni framför allt en kommun som har störst inkomster från turismen. Även om jordbruk och boskapsskötsel fortfarande är levande som förut.

Nära Olbia internationell flygplats och hamn

Budoni ligger nära Olbia, en större ort där det finns internationell flygplats och hamn.  För turister som reser till Sardinien under såväl vinter- som sommarsäsong finns möjlighet att ta del av ett stort utbud av aktiviteter: festligheter i samband med religiösa högtider och profana firanden, hästkapplöpningar, rally och andra sporter.

Nära till utflyktsmål

Även i Budoni som på övriga platser på Sardinien finns det många arkeologiska fyndplatser att besöka, t ex nurager och ”Domus de Janas” som är förhistoriska gravkammare inbyggt direkt i berget. De är från neolitisk tid, dvs cirka 4000 år f. Kr.

För att resa till Budoni med bil, ta väg 125 som går kuststräckan från Olbia till Calgiari.

Foto: Wikipedia Commons

Klicka på tags nedan för att hitta hotell och b&b i Budoni

Tags: ,

Category: Kommuner, Olbia, Costa Smeralda & Gallura

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. Calacavallo Camping nära San Teodoro : SARDINIA FOCUS | februari 5, 2013
WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates