Giuliana Hair & Beauty i Arzachena

| december 19, 2011

Skönhetssalong för hår, hy och kropp

Giuliana Hair & Beauty i Arzachena, huvudorten på Costa Smeralda, Sardiniens nordostkust, är en professionell salong för alla slags behandlingar. Salongen drivs av Giuliana Siffu som utbildat sig vid Accademia di Ricerca Professionale Aldo Coppola i Milano. 

En trappa upp från en oansenlig tvärgata till Viale Costa Smeralda ligger en högmodern salong av storstadssnitt. Innanför frisersalongen som är det första besökaren möter finns små rum där olika behandlingar utförs. Här finns ett stående solarium stor som en duschkabin. I ett annat rum finns en bekväm massagebänk för olika slags massagebehandlingar: ayurvedisk, antistress och muskelbehandlande. Det går också att få akupressur och hårbottenmassage.

I skönhetssalongen erbjuds bland annat ansiktsbehandling och make up, manikyr, pedikyr, vaxning och behandling mot celluliter. En gång i veckan kommer en läkare till salongen och utför estetiska behandlingar som kräver medicinsk expertis.

Essentiella oljor och produkter av hög kvalitet

Alla produkter som används i salongen är gjorda av essentiella oljor. För håret används produkter av märkena Redken och Aldo Coppola, i salongen produkter av märkena Murad, Derico 28, Fito-Mediterranea och Mineral Care.

Sardinia Focus testar

Sardinia Focus medarbetare blev klippt av Giuliana Siffu som med säker hand gjorde en vindrufsig variant av den redan korta frisyren. Först blev jag hänvisad till hårtvätten där ryggen försiktigt masseras av en massagestol samtidigt som håret tvättas av frisören. Någon längre stund tar inte den massagen ­– kanske mer en rolig idé än verkningsfull. Under tiden som jag blir masserad och tvättad visar en platt-tv i taket en modevisning från New York.

Iklädd jeans och bekväma skor känner jag mig inte fullt så elegant. Men jag är ett steg på vägen. Små bildskärmar finns även placerade vid varje
frisörstol.

För den som tycker om en bestämd frisör som inte ängsligt frågar vad kunden vill ha rekommenderas Giuliana Siffu. Här är det frisören som bestämmer vad kunden kommer att passa i. Mina försiktiga ord om en lätt putsning gick inte hem. Giuliana förklarar vad hon gör under tiden som hon klipper och ger instruktioner om hur frisyren skall fixas.

Giuliana Hair & Beauty
Via Petrarca 34, Arzachena
Tel. 0789 82976, 339 2641446

Tidsbeställning

 

Tags:

Category: Skönhet & hälsa

Comments are closed.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates