Konsthantverk av hög klass – butik och showroom i Luogosanto

| december 19, 2011

Tradition i nya former

I en nyöppnad butik med showroom i Luogosanto presenterar Anna och Mauro Scassellati konsthantverk av hög klass. Deras kollektioner av bruksföremål kännetecknas av enkla och harmoniska former.

Mauro Scassellati och Anna Canus konsthantverk bygger på en ständig utveckling av nya former i harmoni med materialet. Det är utforskandet som är energin och drivkraften i verksamheten. Det är glädjen att få visa och dela med oss av dessa undersökningar som har lett till öppnandet av en butik i centrum av Luogosanto där de viktigaste kollektionerna visas.

Prydnadssaker och bruksföremål

Vackra prydnadssaker som även är funktionella och raffinerade bruksföremål för vardagsbruk. Det är en minimalistisk estetik som utmärks av sin enkelhet och skönhet i linje och form med respekt för varje föremåls funktion.

Kollektionen består av vaser, lampor, tallrikar och skålar men även mosaiker och inredningar i keramik för inom- och utomhusbruk görs efter beställning. Resultatet är en design som är modern och sober, men samtidigt är levande och ger värme.

Konstnärer i flera generationer

Mauro Scessellati är uppvuxen i ett hem där föräldrarna var konstnärer och hantverkare
och han har lärt sig yrket sedan barnsben. Anna Canu utbildade sig vid en konsthögskola. De arbetar tillsammans som par och kollegor i ständigt samtal och inspiration. Lärandet och utvecklingen slutar aldrig då de kontinuerligt studerar och lär av historien för att skapa nya former och föremål.

Affären heter Terra, Acqua & Fuoco som betyder jord, vatten och eld. Det är de element som keramik sedan urminnes tid har fötts ur och är den långa tradition i vilken de verkar.

Prisat konsthantverk

Deras konsthantverk har presenterats i betydelsefulla inredningstidskrifter och finns representerade i samlingar som d’Arte Moderna di Monaco. De har fått priser och deltagit i
nationella och internationella utställningar. Anna och Mauro lever och verkar i Gallura i en stazzo där de både bor och arbeter.

Tags:

Category: Shopping

Comments are closed.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates