Sardinien sökord på uppgång

| januari 15, 2012

Sök trender för sökord

Vilka sökord vi anger på Google säger något om trender i samtiden. Det går t ex att spåra utbrott av sjukdomar och följa utvecklingen av sjukdomar regionalt genom sökordstrender.  För att testa Google Trender gjorde jag en sökning på ordet Sardinien från 2004 till idag och fick följande resultat:

Olbia starkt ökande sökord

Det tyskspråkiga området hade flest sökningar. I topp ligger Schweiz där det sökord som ökar mest är Olbia Sardinien. På andra plats kommer Österrike där sökorden Sardinien urlaub (semester), Sardinien ferienhaus, Olbia, Sardinien flyghafen och Olbia Sardinien  ökar mest. På tredje plats hamnar Tyskland där sökordet Sardinien strände ökar mest. På fjärde och femte plats kommer Danmark och Sverige. De sökord som ökar mest hos oss är Alghero, camping sardinien och flyg sardinien.

Sociala medier allt viktigare

Men det är inte bara Google som är intressant ur sökordssynpunkt. De senaste åren har Facebook, You tube, Gmail och Wikipedia blivit allt viktigare som instrument vid sökningar.

Allt detta kan du läsa mer om på Google Trender där du själv ställer in sökord och filter. Läs mer i SvD om hur nätsurfandet avslöjar oss.

 

 

Tags:

Category: Blogg

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Gustav skriver:

    Känns logiskt då allt fler lågpris flyg går från Sverige till Sardinien.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates