Vandring till Tiscali stalagmitgrottor och nuragby

| februari 20, 2012

Foto: Wikipedia Commons

I Dorgali på gränsen till Oliena finns berget Tiscali som är en av Sardiniens arkeologiska höjdpunkter och naturtillgångar. Här finns lämningarna av en hel by med nurager, som var de antika sardernas boningshus (entré €5/2, öppen 9-19 sommartid, 9-17 vintertid). Byn grävdes ut i slutet av 1800-talet .

I Tiscali finns även stalagmitgrottor. I filmen ovan kan vi se interiörerna i grottan och bilder från omgivningarna. Det finns en vandringsled till Tiscali som startar vid Sa Barva-bron som går över den gröna floden Rio Flumineddu. Det är samma utgångspunkt för en vandring till Gola Su Gorropu. Stigen är väl markerad och mestadels lättgången, men bra vandringskängor rekommenderas. Vandringen till Tiscali tar ungefär 1,5-2 timmar. Räkna med 5 timmar allt som allt med raster, besök i grottan och vandring hem. Det finns även guidade turer till Tiscali. Kontrollera i Oliena, Dorgali och Cala Gonone.

Tags: , ,

Category: Arkeologi, Sport, Vandring

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. Agriturismo Muristene, Dorgali : SARDINIA FOCUS | mars 20, 2012
WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates