Agriturismo Muristene, Dorgali

| mars 16, 2012

 

Utsikt över sjön Lago Cedrino på promenadavstånd från agriturismon

Med närhet till viktiga utflyktsmål

Agriturismo Muristene ligger på landsbygden i Dorgali kommun (provinsen Nuoro). Det är beläget 12 km från kuststräckan Golfo di Orosei med sina vackra stränder och nära viktiga utflyktsmål. På kort avstånd finns berget Tiscali, dalen Gorruppu, den antika järnåldersbyn Serra Orrios (en samling nurager, alltså antika bofästningar i grupp), jättegravar, nurager och dolmen samt grottorna i Ispinigoli och i Bue Marino med sina stalagmiter.

Här kan du se en film om Tiscali stalagmitgrottor och vandringar i området.

Rummen

Gården som är familjeägd erbjuder boende i enkel- eller dubbelrum, fyrbädds- eller fembäddsrum med privat badrum inomhus och egen ingång. Rummen är luftkonditionerade och personligt inredda med unika föremål av lokala konsthantverkare.

Gästbostäder med egen ingång

Bekväma sängar och eget badrum

Det finns en härlig trädgård med buskar och träd

Traditionella sardiska rätter

I matsalen, inredd i en typisk sardisk stil, erbjuds gästerna smaka sardiska läckerheter som sas casadinas (ett slags bröd fyllt med färsk pecorino-ost smaksatt med mynta), tamata chin frue (tomater fyllda med ost), pane carasau (ung. hårt tunnbröd), moddizzosu (bröd med potatis), bröd, pasta och sardiska småkakor. Från gården kommer även köttet: lamm som rostas och spädgris som grillas på spett. Agriturosmo Muristene tillverkar även sin egen olivolja och ett rött vin av druvan cannonau.

2000-åriga olivträd och arkeologiska platser

Gården är omgiven av 30 hektar betesmark med olivlundar som ger skörd. Ett mycket speciellt träd är S’Ozzastru Mannu, ett cirka 2000 år gammalt olivträd som mäter 7,5 meter i omkrets på det smalaste stället på stammen. Det finns ytterst få exemplar av så gamla träd på Sardinien. Trädet finns på gångavstånd från gården. Därifrån kan man även på en platå njuta av utsikten över en sjö, Lago Cedrino.

Ett 2000-årigt gammalt träd

Agriturismo Muristene är medlemmar i en organisation för agriturismi i Cala Gonone – Dorgali som vi har presenterat mer utförligt.

För mer information (på italienska) och videofilm, se Montes & Mares hemsida: Agriturismo Muristene.

 

Agriturismo Muristene
Loc Muristene
S.P. 38  K.m.27
08022 Dorgali NU
http://www.muristene.com/
Email: agriturismo@muristene.com
Tel. #1: +39 (0)784.94548
Tel. #2: + 39 329.4115131
Fax: + 39 0784.94548

Tags: ,

Category: Agriturismo - Bo på lantgård, Nuoro, Barbagia & östkusten

Comments are closed.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates