Agriturismo S’Ozzastru – Dorgali

| mars 16, 2012

Lantgårdsturism nära hav och berg

Agriturismo S’Ozzastru drivs av Salvatore och Lucia och deras barn Giovanni och Barbara. Gården har funnits i generationer, men 2003 föddes idén att kombinera jordbruket med agriturismo, alltså lantgårdsturism med servering av närproducerad och gårdstillverkad mat med boende för gäster.

Gården ligger på en liten kulle med panoramisk utsikt över landskapet som sträcker sig från Supramontes berg i inlandet till stränderna Cala Cartoe och Cala Osalla längs Golfo di Orosei. Den grönskande omgivningen omges av en ring av små kullar.

Ägorna är omgärdad av storslagen natur på en av Sardiniens vackraste platser. Nedan ses verandan till ett av gårdens boenden för turister.

Gårdens motto

Gårdens motto är att respektera miljön, vårda traditioner, ta hand om djur och natur på bästa sätt och vara generösa och tillmötesgående mot sina gäster.

Restaurangen

Gården serverar rätter med bas i gårdens produkter av kött, mjölk och grönsaker. Möjlighet finns till vegetariska rätter och glutenfri kost. Köket är typiskt sardiskt med lokala specialiteter. Möjlighet ges till matlagningskurser och vin- och smakprovningar.

Boende

Rummen är ljusa och rymliga och har en fantastisk utsikt över bergsmassiven i närheten. Idealiskt för familjen är att hyra en mindre lägenhet som består av ett dubbelrum, en hall och ett rum med tre enkelsängar. Lägenheterna har badrum, dock inget kök. Önskas ett mer självständigt boende finns en tvårumslägenhet och två studios med kokvrå, badrum, egen ingång och övertäckt veranda. Det finns även rum som är anpassade för personer med rörelsehinder. Matsalen är tillika handikappanpassad.

På gården ges alla möjligheter till val av boendeform, från bed- and breakfast till halv- eller helpension. Det finns också en anvisad campingplats för dem som kommer med husvagn, husbil eller har eget tält med sig. Husvagns-service! Resande med husvagn har  möjlighet att fylla på och tömma vattentanken genom den utrustning som finns på plats på campingen.

Arrangemang:

 • Guidade turer till de vackraste platserna i Golfo di Orosei och i Parco del Gennargentu.
 • Utflykter till fots eller till häst. Klättring.
 • Delta i (efter överenskommelse) sysslorna på gården: mjölkning, fårklippning m.m.
 • Liten skola för barn i hur en bondgård sköts och hur man tar hand om djuren.
 • Matlagningskurser, m.m.
Sevärdheter / aktiviteter i närheten:
 • Naturreservat
 • Museer och gallerier
 • Konstnärliga destinationer
Sport och aktiviteter i närheten:
 • Vandringsleder
 • Jakt
 • Fiske
 • Ridning
 • Dykning
 • Tennis
 • Shopping

Gårdsproduktion

Familjen har brukat jorden i generationer. Gården ägnar sig i huvudsak åt uppfödning av nötkreatur, får och svin. I mindre omfattning odling av vindruvor och oliver. De produkter som erbjuds gästerna i restaurangen och som gårdsförsäljning är ekologiskt odlade eller ekologiskt framställda: kallskuret, skinka, ost, honung, bröd, hemgjord pasta (ravioli fyllda med ost eller ricotta) och gnocchetti, vin av druvan Cannonau, extra jungfruolja, likörer och sprit (mirto, grappa, limoncello).

Service

 • Möjlighet att ta med husdjur
 • Tjänster för funktionshindrade
 • Lekplats för barn
 • Pedagogisk visning för barn
 • Gårdsförsäljning
 • TV
 • Luftkonditionering

Agriturismo S’Ozzastru är medlemmar i en organisation för lantgårdsturism i området Dorgali – Cala Gonoone som vi beskriver i en särskild artikel. För mer information (på italienska)  och videopresentationen, se även Mares & Montes hemsida eller Agriturismo S’Ozzastrus egen hemsida.

Agriturismo S’Ozzastru
loc. Su Coddiarvu ss 125
km 211,600 Orientale Sarda Dorgali-Orosei
08022 – Dorgali (NU)
Email:

info@agriturismosozzastru.com

Phone 1: + 39 338.9469965
Phone 2: + 39 347.5008096
Phone 3: + 39 340.4166441

 

Tags: ,

Category: Agriturismo - Bo på lantgård, Nuoro, Barbagia & östkusten

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates