Resort i Cala Gonone med park och stor swimmingpool

| mars 5, 2012

Hotel Resort Parco Blu

I Cala Gonone med strålande utsikt över Golfo di Oroseis turkosblå vatten ligger det fyrstjärniga hotellet Parco Blu Hotel. Hotellet har fått sitt namn då det har en trädgård som ansluter till en park som sträcker sig ända ned till stranden. Hotellet ligger centralt i Cala Gonone på en höjd med utsikt över havet, cirka 300 m från stranden med närhet till affärsgator.

Utsikt över poolen och trädgården

Hotellet har 70 rum. Rummen har luftkonditionering, satellit-tv, minibar, telefon, egen veranda med havsutsikt och badrum. Det finns förutom enkel- och dubbelrum med möjlighet att bädda extrasängar, även sviter om två rum med dubbelsängar i varje rum.

Hotel Resort Parco Blu har en swimmingpool och en reserverad del av stranden för hotellets gäster. Där finns solstolar och parasoll. Hotellet har även en club för de yngre gästerna i olika åldersgrupper från 2-13 år, där finns personal som tar hand om barnen i olika aktiviteter.

För priser och bokning, se Hotel Resort Parco Blus hemsida.

Lekparken som tillhör Hotel Parco Blu

Cala Gonone Beach Village

Hotellet ligger med panoramisk utsikt över Golfo di Orosei, cirka 800 m. från havet. Det är ett nybyggt hotell bestående av grupper av lägre hus med en arkitektur som smälter in i den omgivande grönskan. I anslutning till hotellet ligger en trädgård, eller snarare en park med växter typiska för medelhavet.

Hundar tillåts på hotellet mot en avgift. I närheten finns även ett hunddagis för mellanstora och större hundar.

Byn med lägenheter, alla har egen ingång

Ljusa och luftiga rum

Interiör från Cala Gonone Village Hotel

Rummen är ljusa och möblerade i en rustik medelhavsstil med hantverkskänsla; utgång till egen veranda och privat badrum. Luftkonditionering, satellit-tv, minibar, telefon etc.

Stor swimmingpool,  tennisbanor, fotboll och teater

Hotellet har en stor swimmingpool om 1000 kvadratmeter, med en reserverad del för barnen. Där finns också fotbollsplan, tennisbanor på gräs och en amfiteater. Barnen och ungdomar upp till 17 år har egna clubar med många olika aktiviteter. Lilksom för Parco Blu Hotels gäster erbjuds möjligheter till både avkoppling och en aktiv fritid.

Den stora bassängen utanfr Cala Gonone Village Hotel

Privat strand till Cala Gonone Village Hotel

Privat strand

En reserverad del av stranden enkom för hotellets gäster är utrustade med solstolar och parasoller. På stranden finns även en minibar. Här samlas man även för avresa mot olika utflyktsmål med båt i omgivningarna.

För mer information, erbjudanden och priser, se hotellets hemsida.

Utflykter och aktiviteter

Utflykter med båt till olika stränder och grottor

”Minicrociera” – minikryssning – är en dagsutflykt med båt som utgår från Cala Gonone och låter passagerna se alla de vackra stränderna längs med kusten ända till Cala Goloritzé. Det görs tre längre stopp längs gulfen: vid Cala Luna, Cala Mariolu och Cala Biriola.

Minikryssning, heldagsutflykt från 10 – 17.30, båten avgår från Cala Gonone. Med denna lite mindre båt som tar 12 passagerare är det lättare att ta sig fram och till och med in i grottor. Du får se fantastiska stränder som Cala Biriola, Piscine di Venere, Cala Mariolu eller Cala Gabbiani, Cala Luna. Möjlighet finns även att besöka grottorna i Bue Marino (extra avgift på plats).

Båtuthyrning för dig med båtvana. En liten båt med 40 hästkrafters motor som inte kräver licens.

För mer information om båtutflyter i Golfo di Orosei, se hemsidan.

Minikryssning med båt som organiseras av hotellet

Internationell flygplats och hamn – förbindelser till Cala Gonone

Cala Gonone kan nås genom flera internationella flyg- och båtförbindelser från fastlandet. I Olbia Costa Smeralda finns en internationell flygplats och hamn. Norwegian flyger mot Olbia från Arlanda, Göteborg, Oslo och Köpenhamn under sommarsäsongen. Avståndet till Olbia är cirka 105 km, motorväg 131 (1 timme och 15 min.) Ryanair flyger från Skavsta och Landvetter mot Alghero Fertilia på västkusten. Dit är avståndet cirka 180 km, vägen mellan Alghero och Sassari, sedan väg 131 (cirka 2 timmar). Avståndet till Cagliari flygplats är cirka 220 km, motorväg 131 (2 timmar 30 min.) och till Arbatax flygplats 75 km, landsväg 175 och 37.

Tags: , ,

Category: Båt, Hotell, Nuoro, Barbagia & östkusten

Comments are closed.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates