Agriturismo Bio-Farm Cucchè Dorgali

| juni 3, 2012

Bio-Farm Cucché av Patteri och Serra är ett aktivt lantbruk med djuruppfödning som nyligen restaurerats och iordningställts för att ta emot gäster. Här finns rum, lägenheter och en matsal med öppen spis. Gården är ett ekologiskt jordbruk vackert beläget på den stilla landsbygden, 4 km från Dorgali som är närmsta större ort och 8 km från havet i Cala Gonone på Sardiniens östkust.

På gårdens 75 hektar jordbruksmark odlas framför allt grödor till utfodring av djur, men här finns även olivträd som skördas för att ätas och för tillverkning av olja. På gården finns också djur: får, grisar, kossor, hästar och åsnor.

Ekologiskt jordbruk

Namnet Bio-Farm ger en antydan om gårdens filosofi. Här används jordbruksmetoder som är skonsamma mot naturen, gårdsproduktionen är ekologisk, inga genmodifierade grödor förekommer.

Boende

Alla rum disponerar privat badrum och är luftkonditionerade. Välj grad av service: allt från helpension till bara övernattning eller övernattning och frukost. Det finns ett rum avpassat för rörelsehindrade och ett rum för gäster som tar med sig egna djur.

 Mat

Måltiderna som serveras gästerna i matsalen är traditionella italienska och sardiska rätter med hemtillverkad pasta och kött och grönsaker från gårdsproduktionen eller närodlat. Gårdens specialitet är olika former av pasta som serveras som primi piatti: ravioli med ost och en god sås, gnocchetti med spenat eller ”alla Campidanese”. Som secondo piatti kan serveras t ex rostat lamm eller spädgris.

Agriturismo Bio-Farm Cucchè är medlemmar i en organisation för lantgårdsturism i Dorgali – Cala Gonone. På deras hemsida ges mer information (på italienska) och en videofilm som visar där gårdens ägare berättar om sin agriturismo.

Agriturismo Bio-Farm Cucchè
SS 125 Km 208 – 08022 DORGALI (Nuoro), Loc. Caschiri.
Email: biofarmcucche@montesemares.it

Se webbsida: www.bio-farmcucche.it

Vägbeskrivning: Bio-Farm ligger längs riksväg 125 mellan Dorgali och Orosei. Avtagsväg till vänster (från Dorgali-hållet), Loc. Caschiri. cirka 1 km.

Telefon#1: +39 347 5129501
Telefon #2: +39 347 0191667
Fax: 0784 96788

Tags: ,

Category: Agriturismo - Bo på lantgård, Nuoro, Barbagia & östkusten

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates