Regattor i Porto Cervo YCCS

| oktober 15, 2012

Maxi Yacht Rolex Cup 2012. Credits: Carlo Borlenghi/Rolex

Yacht Club Costa Smeralda

I Porto Cervo finns en av världens mest exklusiva segelklubbar, Yacht Club Costa Smeralda. Den grundades 1967 av Prins Aga Khan och en liten grupp av seglarentusiaster. Det var samtidigt som Sardiniens ännu oexploaterade vackra nodostkust förvandlades till ”Costa Smeralda” – en resort för lyxturism.

Klubben har idag 500 medlemmar från hela världen, en klick miljardärer med intresse för stora, vackra båtar och regattor. Ett medlemsskap i YCCS anses mycket prestigefullt i dessa kretsar. Klubbhuset i Porto Cervo rymmer 24 gästsviter för medlemmarna, ett spa och en restaurang, Aqua Lounge Bar and Restaurant. I klubbhuset finns också en imponerande samling av antika kartor.

Sardiniens norra kust lämpar sig mycket väl för segelsport då det alltid blåser. Säsongen pågår mellan mars till oktober. Vintertid stänger klubben sin verksamhet och flyttar till sitt andra klubbhus på Jungfruöarna i Karibien.

YCCC arrangerar regattor som Americas Cup, Audi Sardinia Cup, Rolex Swan Cup med flera stortävlingar för världens främsta yachter.

 

Tags: , ,

Category: Båt, Sport

Comments are closed.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates