Calacavallo Camping nära San Teodoro

| februari 5, 2013

IMG_3188ok

Campingplats med många möjligheter

I San Teodoro i provinsen Olbia-Tempio, vid en av Sardiniens vackraste kuststräckor Coda Cavallo söder om Olbia (20 min. med bil från flygplatsen), ligger denna trestjärniga campingplats och semesterby. Här erbjuds olika slags boenden för dig med eller utan egen camper/husvagn. Service i form av tvättstuga, biltvätt, tömning av camper, matbutik, restaurang, bar m.m . Hämtning till och från flygplatsen i Olbia med campingens buss kan beställas för den som inte har egen bil.

Välj mellan fyr- eller fembäddars bungalow i 1:a och 2:a klass eller lägenheter med fullt utrustade kök och badrum. Campingen hyr även ut husvagnar för trivsamt boende inbäddat i grönskan.

I området finns även en tennisplan, simbassänger och lekplats för barnen. I anslutning till campingen finns en strand och det är nära till ett flertal stränder i området. Öppet från 1 juni till 15 september.

Bo nära stranden i bungalow

Bo billigt på camping

Bungalow med fyra sovplatser, veranda, kokvrå med kylskåp och bad.

Calacavallo camping och semesterby

Trevlig veranda till bungalow

San Teodoro med omgivningar

Flora & fauna

Campingen ligger i området Punta Coda Cavallo, ”fästet” av en hästsvansformad landflik som sticker ut i havet. Naturen är här enastående vacker. Förutom de gnistrande vita sandstränderna och det turkosa havet täcks landremsan av medelhavsvegetation med blommande ginst, smultronträd, myrten, mastix, ljung och storblommig cistros.

Stranden vetter mot en skyddad marin park, ”Il parco di Tavolara”, som grundades 1997 och sträcker sig från Capo Ceraso i norr och L’Isuledda i söder. Ön Tavolara är den långsträckta ö som ses på fotografiet nedan. Geografin är bergig och består av vita kalkklippor. I Stagno di San Teodoro finns också våtmarker som är rikt på fågelliv, här kan man se rosa flamingos!

Utflykter och partyliv i San Teodoro

Läget är idealiskt för utflykter med bil inåt landet till Barbagia och längs kusten upp mot Costa Smeralda och La Maddalena-arkipelagen. Men även samhället San Teodoro som ligger på en kortare avstånd från campingen har mycket att bjuda på. Den bosatta befolkningen är cirka 5000 men under sommaren kan det bli upp till 100 000 semesterfirare i denna badort känd för sitt pulserande uteliv. San Teodoro och Budoni längs samma kust bjuder på många barer, restauranger och diskotek.

DSC_0014

Sandstranden och ön Tavolara

Simbassäng

Campingens simbassäng

Service

  • Hämtning och lämning vid flygplatsen med campingens egen buss
  • Tömning av camper
  • Campingen har låga priser men du måste boka för en vistelse på minst 7 dagar
  • San Teodoro ligger 6 km bort, från campingen är det 2 km till busshållsplats. Önskas skjuts till/från busshållsplatsen kan det beställas
Kontakt

Calacavallo Camping Village
Location Capo Coda Cavallo – S. Teodoro – Sardegna
tel. 0784/834156
tel. 345.3234955 (director)

Tags: , ,

Category: Camping

Comments are closed.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates