Villa Ileana i Cannigione uthyres veckovis, året runt

| oktober 13, 2013

I ett nybyggt hus i Cannigione med havsutsikt mot La Maddalena-arkipelagen, nära Costa Smeraldas stränder, ligger denna utsökta villa, avskild från övrig bebyggelse på en kulle och inbäddad i grönska.

Villa Masceratu i Cannigione på en kulle med utsikt över havet

Villa Ileana i Cannigione på en kulle med utsikt över havet

Kök och veranda med havsutsikt

Huset består av ett rymligt vardagsrum på 36 kvm med öppen spis; tre sovrum (två med dubbelsäng och ett med våningssäng); ett fullt utrustat kök med havsutsikt och ett utomhuskök vid terrassen för grillkvällar, också det med havsutsikt; två badrum, ett med dusch och ett med badkar och hydromassage samt en tvättstuga. Huset är inrett i rustik medelhavsstil med vitkalkade väggar förutom i badrum och kök där det är kakel, terrakottaklinkers på golvet, ljusa textilier och detaljer i trä. Sammanlagt rymmer huset sex sängplatser och är lämpligt för två par som delar på huset eller en familj. Det går också att använda soffan som en extra sängplats vid behov.

Vardagsrum med öppen spis och fönster åt båda hållen.

Vardagsrum med öppen spis och fönster åt båda hållen.

Sovrum med dubbelsäng och utsikt över bergen och havet.

Sovrum med dubbelsäng och utsikt över bergen och havet.

Till terrassen hör ett utomhuskök för sköna grillvällar

Till terrassen hör ett utomhuskök för sköna grillvällar. I trädgården finns en carport.

Trädgården till Villa Mascaratu

Trädgården har blommor och skuggiga platser.

En villa omgiven av grönska

Huset ligger på en kulle i två terrasser omgiven av en trädgård, idealisk för barnfamiljer eftersom den är inhängnad. Från huset ser man ut över det kulliga landskapet med den typiska medelhavsvegetationen macchian.  På bilden ovan ses ön Caprera. Den är berömd för att vara den plats där Guiseppe Garibaldi (1807-1882), en hjälteförklarad italiensk general, ligger begraven. På ön finns också ett Garibaldi-museum. Man ser även en glimt av La Maddalena-archipelagen som är en marin nationalpark med kristallklart turkost vatten och öar med gnistrande vita och rosa stränder.

Bo nära till allt

Cannigione är ett mindre samhälle som ligger vid kusten på Sardiniens nordöstra spets. Härifrån är det nära till Costa Smeraldas vackra stränder och turistorter. På några minuters avstånd ligger centrum med butiker, barer och restauranger. Cannigione har också en hamn varifrån det avgår båtar mot öarna. Arzachena som är huvudorten i området ligger på 15 minuters avstånd med bil. Närmaste flygplats och internationell hamn ligger i Olba tre mil söderut. Längre norrut ligger Palau som har daglig färjetrafik mot Korsika.

Aktiviteter och sevärdheter

Sardiniens nordostkust har flera motorsporttävlingar och regattor till havs. Här finns också goda möjligheter till en aktiv fritid med dykning, segling, bergsklättring, cykling, ridning m.m. I landskapet är det också tätt mellan de arkeologiska fyndplatserna. Det gamla antika Sardinien med dess borgar, torn och gravplatser ser man spår av ofta.

Hemsida med fler bilder finns här: http://www.villaileana.com/

För mer information om att hyra Villa Ileana, kontakta signor Patrizio Del Bene, tel. +39-335 6108488, patriziodelbene@gmail.com eller redaktionen.

Tags: , ,

Category: Lägenhet

Comments are closed.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates