Köpa lägenhet och hus på Sardinien, alternativ till Costa del Sol

| september 22, 2012

© San Teodoro kommun, turistbyrån.

Dagens Nyheter skriver om ett ökat intresse för bostadsköp i Spanien. Den ekonomiska krisen, fallande bostadspriser i kombination med en svag euro gör det möjligt för allt fler svenskar att investera i en bostad där. De områden som är mest populära är Costa del Sol och Costa Blanca.

Ett alternativ till Spanien är Sardinien som inte är lika exploaterat. Sardinien ligger på cirka 3 timmars flygavstånd från Stockholm. Det går direktflyg från Skandinavien flera gånger i veckan under april – oktober. Under vinterhalvåret finns lågprisflyg till flera storstäder i Europa med daglig förbindelse till de större flygplatserna på Sardinien.

Turismen från Skandinavien till Sardinien ökar, enligt statistiken. Vi märker också på Sardiniafocus att sökorden ”köpa lägenhet Sardinien” ökar. Vi har kontakt med flera mäklare som kan förmedla lägenheter och bostäder på Sardinien. Om man söker sig ett par, tre mil bort från de större turistorterna är priserna överkomliga.

Statistik

Sedan 2008 har antalet nätter på hotell av svenska turister ökat med 171% i det område där vi har verkat (Arzachena kommun).  Under åren 2009 och 2011 ökade antalet nätter med 40% för hela Sardinien.

Se annonser under taggen Mäklare

Tags: , ,

Category: Blogg

Comments are closed.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates