Segla i skärgårdarna runt Sardinien och Korsika

| november 19, 2011

Hyr segelbåt med Ossidiana AB

Ossidiana AB – Sardinienspecialisten erbjuder dig att hyra segelbåt på norra Sardinien och i Toscana. Vi samarbetar med familjeföretaget North Sardinia Sail som är Italiens största seglingscharterbolag. NSS har över 40 båtar i flottan och äger över 80% av båtarna själva. Hyr fullt utrustade och försäkrade segelbåtar med eller utan personal ombord från 3 charterbaser i Italien, Portisco och Alghero på Sardinien och Castiglioncello i Toscana.

Hyr segelbåt på Sardinien

Hyr segelbåt på Sardinien och Ossidiana ABs representant finns på plats i charterbasen Portisco på Sardinien, ca en mil söder om Porto Cervo. Vi har lokalkunskapen både till havs och på land så att du som kund skall få ut det mesta av din vistelse. Miljöer som Costa Smeralda, skärgården la Maddalena med dess karibien-liknande stränder samt närheten till Korsika gör din segling på Sardinien till en oförglömlig upplevelse. Korta avstånd mellan öarna där du kan gå iland och bada och sola gör området även mycket familjevänligt.

Sardinien en ö i Medelhavet

Sardinien är Medelhavets näst största ö efter Sicilien och har knappt 1,7 miljoner invånare. Ön har under årtusendena intagits av allt från fenicier, romare, nordafrikaner och spanjorer. Sardinien har en rik kultur, ett eget spåk ”sardo” och ett varierat kök med delikatesser såsom ”porcetto”, helstekt spädgris, ”aragosta” langust och ”culurgiones” pastaknyten fyllda med potatis och mynta.

Ön är även känd för dess invånares långa livslängd och har flest över-hundraåringar i Europa. Hemligheten till sardernas långa liv studeras av forskare runt om i världen. Några gynnande aspekter sägs vara goda gener tillsammans med ett liv utan stress, en kost utgjord av lokalproducerade livsmedel och ett glas rödvin om dagen från den inhemska druvan Cannonau från centrala Sardinien.

Costa Smeralda

Porto Cervo och området Costa Smeralda, Smaragdkusten skapades av den ismaelitiske prinsen Karim Aga Khan på 1960-talet och har sedan dess varit hem för celebriteter från hela världen under sommarmånaderna. Aga Khan grundade 1967 en av världens mest exklusiva seglingsklubbar i just Porto Cervo, Yacht Club Costa Smeralda. YCCS anordnar internationella regattor såsom Maxi Yacht Rolex Cup och Swan Cup med Rolex som huvudsponsor. Seglare från hela världen kommer och deltar på dessa regattor och har satt Sardinien på kartan som seglingsmetropol.

Flyga till Sardinien

Flyg direkt till Sardinien med Ryan Air till Alghero från Nyköping Skavsta.

Hyr segelbåt i Toscana och segla i området runt Elba, Isola del Giglio och Norra Korsika. Flyg till Pisa med Ryan Air från Nyköping Skavsta.

För mer information om segling och Sardinien och Toscana läs mer på www.ossidiana.se.

Tags:

Category: Båt

Comments are closed.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates