7. Marknadsföring för snåljåpar

| januari 9, 2012

Att anlita marknadsföringstjänster är dyrt. Riktigt dyrt. Många småföretagare drar sig för att marknadsföra sina tjänster och produkter på grund av kostnaden. Men det skall du inte behöva göra. Det finns sätt att göra sig synlig och jobba upp sitt varumärke gratis eller nästan gratis om man förstår att använda lockbetena.

Utnyttja lockbeten

Mynewsdesk är en utmärkt tjänst för att skicka pressmeddelanden till journalister och ha koll på vilka som läser meddelanden. Men smakar det så kostar det. Det är inte alla som har råd att ha ett konto på Mynewsdesk som kostar lika mycket i månaden som leasingbilen. Lösningen kan vara att ha ett gratiskonto som används för att skicka pressmeddelanden under större delen av året och sedan vid behov uppgradera till något av betalkontona. Låt dig inte luras att ta något av de dyrare kontona Pro, Plus och Premium utan att först överväga Basic för 550 kr/mån. Det alternativet får man leta efter på sidan för att hitta. Men det innehåller det mesta du behöver.

Det viktigaste är inte antalet besökare till din sida (förutom i syfte att skryta med förstås) utan kvaliteten på besökarna. Du vill ha besökare som köper din vara eller tjänst, eller på annat sätt uppskattar den information som du bjuder på, eller hur?

Kommunicera genom nyhetsbrev

Nyhetsbrev är ett effektivt sätt att kommunicera med personer som prenumerar på information från ditt företag. Vi anlitar Get a Newsletter som har ett gratiskonto för utskick av max 100 nyhetsbrev i månaden. Länge hade vi detta gratiskonto, men vi uppgraderade nyligen till  ett betalkonto som kostar 79 kr/mån. för 10 000 nyhetsbrev.

Nyhetsbrev skall skrivas med fokus på mottagaren. Ditt brev skall väcka nyfikenhet och intresse samt ge mersmak. Bjud på någonting! Bjud på dina kunskaper och erfarenheter. Goda råd är inte dyra, hos dig är de gratis.

Sprid i sociala nätverk

Nyhetsbrev kan spridas online och på sociala medier som facebook och twitter. Det är självklart att dessa gratisverktyg för marknadsföring skall användas. Vi delar våra nyhetsbrev på svenska även inom vårt italienska facebook- och twitternätverk. Där finns potentiella kunder som ser vad vi gör och som uppskattar det.

 

Tags:

Category: Annas blogg om företagande, Blogg

Comments are closed.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates