2. Vem gör vad?

| december 3, 2011

Konsten att dra jämt

Att driva företag tillsammans med den man lever med har sina sidor. Det du inte har klarat upp i äktenskapet får du ta i företaget. Och vice versa. I förra avsnittet rekommenderade jag att man skall göra det man är bra på. Men minst lika viktigt – för äktenskapet och företaget – är att inte alltid vara så snabb att göra det man är bra på. Det kan löna sig att vänta in den andre som inte riktigt hänger med i svängarna. Risken är annars att du får ett företag, och ett äktenskap, som drar ojämt. Det leder till otrivsel och gräl.

Nu förstår ni redan att jag är den överfungerande parten. Jag vill inte säga att jag alltid är bättre eller kommer med de bästa lösningarna, men jag är snabbare.

Organisera verksamheten

För att undvika problem bör man organisera sin verksamhet. Bestäm er för att ha veckomöten. Då finns det en bestämd tidpunkt i veckan då ni ventilerar det ni inte är nöjda med. Var beredd på att ta emot gnäll. Det är inte så farligt att hålla tyst och lyssna på lite gnäll, ty gnället brukar sluta när det inte finns så mycket mer att gnälla om. Skriv sedan ned vad var och en skall göra under veckan. Ni kommer överens om vad som kan vara rimligt och stämmer sedan av vid nästa möte vad ni har hunnit med.

Ansvarsfördelning

Det viktiga med vem gör vad-mötena är inte att hinna göra allt som står på listan utan att vara överens om vad som skall göras. Ansvarsfördelning utan vem gör vad-möten följer annars lätt inpräntade mönster som ert äktenskap kanske redan tillräckligt upprepar.

Tags:

Category: Annas blogg om företagande, Blogg

Comments are closed.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates