Hotel l’Esagono *** bo marknära med terass och havsutsikt i San Teodoro

| juli 6, 2012
Entrén till Hotel l'Hotel Esagono i San Teorodor

Prisvärt trestjärnigt hotell i San Teodoro.

Rum med markkontakt och havsutsikt

Detta hotell i San Teodoro på Sardiniens östkust ligger ett stenkast från stranden Cala d’Ambra. Till San Teodoro centrum är det 800 m. Det är bra kommunikationer till flygplats och hamn i Olbia på Sardiniens nordöstra kust.  Avståndet till Olbia är 27 km.

Hotellet som ligger inbäddat i grönska består av en huvudbyggnad med lobby och restaurang och ett marknära byggnadskomplex som grupperar sig runt huvudbyggnaden. I varje hus finns 8-10 rum. Vart och ett av rummen har egen ingång och terrass i anslutning till trädgården.

Rummen

Sammanlagt har hotellet 72 rum i olika byggnader. Byggnadsstilen är rustik och traditionell med terracottaklinkers på golvet, trämöbler i ljusa färger, vackert snidade sänggavlar och textilt hantverk. Rummen har privat badrum med dusch och är utrustade med takfläkt, tv, telefon och hårfön. Internet finns.

Hotel L'Esagono, San Teodoro. Låga byggnader med markkontakt och havsutsikt.

Rum nära trädgården med blommor och svalkande träd.

 Hotellet – en vision förverkligad med arbetsglädje och passion

L’Esagono byggdes i liten skala 1969 av den nuvarande hotellägaren. Med hjälp av hela familjen, lite pengar (eller inga alls), stor entusiasm och arbetsvilja i ett San Teodoro som knappt hört talas om turism, startade han ett företag och byggde de tre första ”esagonini” (sexkanterna) intill en bar och en restaurang. Utvecklingen av turismen på Sardinien har därefter gjort det möjligt att växa och bygga ut den ursprungliga strukturen.

Receptionen i Hotel L'Esagono. Arkitekturen är typiskt sardisk med naturmaterial och putsade väggar i ljusa färger.

Reception Hotel L’Esagono. Checka in efter 17.00. Checka ut före 10.00.

Matsalen i Hotel l'Esagono med havsutsikt

Den sexkantiga matsalen med havsutsikt.

En av Hotel l'Esagono´s två pooler

Hotel l’Esagono i San Teorodo har två pooler i trädgården, förutom denna en mindre pool för barn.

För priser och bokning, se hotellets hemsida.

Hotel l’Esagono – Via Cala d’Ambra 141 – 08020 San Teodoro (NU)
Tel.: (+39) 0784 865783 – Fax: (+39) 0784 866040
info@hotelesagono.com
webb: www.hotelesagono.com

 

Tags: ,

Category: Olbia, Costa Smeralda & Gallura

Comments are closed.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates