Regionen Sardegna presenterar sig på TUR-mässan

| mars 23, 2011

Tur-mässan 22-25 mars 2012.

Regionen Sardegna ordnade under torsdagen en presskonferens för att informera om regionens satsningar på turismen från Sverige. Konferensen hölls på italienska med svensk tolkning.

Från regionen presenterades siffror på den ökade turismen från Skandinavien där framför allt Sverige utmärkte sig med en procentuell ökning med 21 % från 2009 till 2010 och med 22% från 2010 till 2011. Svenskarnas preferenser när det gäller val av resmål stämmer också väl med vad Sardinien har att erbjuda.

Enligt en undersökning utförd av Italienska Statens Turistbyrå efterfrågar svenskar framför allt sol och bad under sin semester men gärna i kombination med kultur, mat och dryck samt aktiv turism såsom vandring och cykling. Vad gäller boendet fördrar svenska turister hotell med god komfort och bra standard, 3-4-stjärniga hotell samt självhushåll. Svenska turister ligger även i framkant vad gäller teknologi. Att hitta information och inspiration via Internet ökar liksom bokningar online och användandet av ”appar” är på stark frammarsch.

Det Sardinien kan erbjuda svenskar är kombinationen av milt klimat året om, vackert landskap både längs kusterna och inlandet, konstnärliga och kulturella skatter samt ett utsökt kök.

Presskonferensen följdes av en workshop där ett stort antal sardiska representanter för hotell och hotellkedjor, transportföretag och annan service inom turism kunde möta svenska turistarrangörer.

 

Category: Blogg

Comments are closed.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates