Cous-cous med saffran grönsaker och räkor

| november 12, 2011

Ingredienser för 4 personer

 • 350g kokt cous cous
 • 12-15 räkor
 • 3 morötter
 • 2 zucchini
 • 1 paprika
 • 200 g gröna bönor
 • 1 vit lök
 • 1 dl frysta ärtor riklig
 • 1/2 kopp vitt vin
 • 1 påse saffran
 • 1 vitlöksklyfta
 • olja

Ingredienser till fonden
1  bit selleri
1 vitlöksklyfta
några pepparkorn, salt

SÅSEN. Skala räkorna och ställ dem åt sidan. Spara skalet och huvudena. Finhacka löken och låt den få färg tillsammans med en vitlöksklyfta i en stor gryta. Tillsätt tärnade grönsaker. Låt koka ett par minuter och tillsätt en halv kopp vatten, koka på medelvärme tills grönsakerna är kokta men med ett lätt tuggmotstånd. Lägg i räkorna och stek dem hastigt tillsammans med grönsakerna, häll i saffran, vinet och  avsluta med ett stänk av nymalen svartpeppar.

FONDEN: Koka upp 500 ml vatten och tillsätt räkskalet, bitar av hel selleri, hela pepparkorn, vitlök och salt. Koka ett par minuter. Sila vätskan och använd den för att koka cous cous.

BEREDNING: Koka cous cous i fonden och lägg sedan upp den på ett serveringsfat och garnera med grönsaker och räkor. Lägg över gönsaks- och fiskröran t i grytan kokande, tillsätt couscous, blanda ordentligt och låt vila. Servera varm med ett stänk av svartpeppar.

Category: Recept

Comments are closed.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates